3. ‚,Căutarea numerelor”
Se pregătesc 10 cartonaşe pe care se scriu cu caractere mari, numere formate din 3 cifre. Apoi ele se răspândesc într-o zonă despădurită , cu suprafaţa aproximativă de 200x200m. Unele pot fi sprijinite de bolovani, crengi de copaci etc., altele plasate în tufişuri, boschete. Condiţia este să fie vizibile de la o distanţă de 5 paşi. Se comunică jucătorilor graniţele zonei şi li se cere să descopere cartonaşele, să noteze cifrele trecute pe ele şi să calculeze suma.
Jocul durează 15-30 min. Finalul e anunţat prin fluier. La semnal, toţi jucătorii revin în locul initial. Victoria revine celui care a însumat mai multe puncte.
4. ,‚Mesajul fragmentat”
Pentru fiecare echipă de 2-4 copii se pregătesc mesaje ( texte conţinând probleme de isteţime, glume matematice) ce se notează pe cartoane de culori diferite. Toate mesajele se taie în 5 fragmente de forme geometrice neregulate. Acestea se ascund în terenul din jurul locului initial,în aşa fel incât cel puţin un colţ să fie vizibil. Apoi, jucătorii sunt anunţaţi că în sectorul respectiv ( de la potecă la pârâu, de exemplu) se află ascunse mesajele fragmentate. Fiecare echipă primeşte sarcina de a reconstitui mesajul scris pe o coală dintr-o anumită culoare ( mesajul albastru, roşu, portocaliu etc.). Jucătorii trebuie să găsească toate fragmentele, să le recompună într-un dreptunghi şi să rezolve problema.
Câştigă echipa care reuşeşte prima să aducă la bun sfârşit misiunea încredinţată.
Echipele strâng numai fragmentele din culoarea ce le-a fost încredinţată. Se pot compune mesaje care să le solicite îndeplinirea unei sarcini: să culeagă 10 conuri, să aducă câte o frunză din 3 copaci diferiţi, să culeagă 5 flori de culori diferite etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aici astept parerile, sfaturile sau apreciarile voastre!