joi, 24 noiembrie 2011

PREMIEREA POVESTII ETWINNING

Click to play this Smilebox newsletter
Create your own newsletter - Powered by Smilebox
Create a newsletter
CĂLĂTORIA  MARIONETELOR
                                                   CLS A IV –A C
Şcoala Generală Nr. 2 Codlea, Braşov
Prof. Cătălina Velişcu
     Erau odată două fetiţe, una din România, Maria, şi una din Turcia,Fatih. Ele au aceeaşi vârstă 10 ani şi sunt captivate de jocul cu marionete şi de confecţionarea lor.Împărăteasa marionetelor, Împărăţia Sa Marionela, s-a gândit să le facă cunoştinţă şi să le dea o comoară, pentru că sunt atât de talentate în arta confecţionării şi mânuirii de marionete.
Într-o zi a trimis una din marionete, Marioneţica care i-a vorbit Mariei:
-Maria,vrei să călătorim împreună să-ţi arăt cea mai de preţ comoară?
Fetiţa mirată a întrebat:
-Unde să călătorim ?
-Pentru început am să te duc să cunoşti o fetiţă din Turcia care iubeşte marionetele ca şi tine.
Au plecat în Turcia cu balonul zburător, aici Maria a fost tare bucuroasă, a cunoscut marionetele făcute de copiii turci, a participat la o paradă a marionetelor, a cunoscut costumul popular turcesc şi i s-a prezentat o piesă de teatru.Şi Fatih s-a bucurat pentru că Maria i-a prezentat marionetele ei, şcoala , clasa şi obiceiurile din România.
La început s-au înţeles ceva mai greu pentru nici una nici cealaltă nu stăpânea foarte bine limba engleză, dar până la urmă s-au descurcat.
Cele două fetiţe împreună cu marionetele lor dragi au plecat mai departe în Polonia, aici au cunoscut-o pe Katarzyna.Cele trei s-au împrietenit repede, au împărtăşit metode şi tehnici de a confecţiona marionete.După ce au aflat lucruri interesante despre oraşul, şcoala şi clasa Katarzynei s-au hotărât să plece mai departe împreună.
Au ajuns în Anglia unde l-au cunoscut pe Michael şi marionetele lui.
Au aflat şi aici multe lucruri interesante, cum e şcoala, cum se desfăşoară cursurile, obiceiurile lor, dar cel mai important noi tehnici de confecţionare a marionetelor.După vizionarea unei piese de teatru au plecat împreună în Bulgaria, unde au cunoscut-o pe Marinka, o fetiţă mai micuţă, ea era la grădiniţă.
Ea a fost tare uimită de marionetele celorlaltor fetiţe mai mari şi de tehnicile utilizate, dar şi ea le-a arătat fetelor nişte marionete drăguţe pe degete.Şi aici au aflat multe informaţii despre grădiniţă, oraş şi ţară.
-Acum veţi cunoaşte ultimul copil şi o să descoperiţi împreună comoara! Spuse una dintre marionete.
Au ajuns în Italia unde l-au cunoscut  pe Leonardo, un băieţel care i-a primit cu mare bucurie invitându-i la un carnaval împreună cu toate marionetele care s-au împrietenit şi ele!
-Dar unde e comoara?a întrebat Maria.
-Comoara este prietenia voastră,este răsplata pentru talentul vostru în arta confecţionării şi mânuirii marionetelor!
Copiii şi-au dat seama ce prietenie frumoasă au legat prin intermediul marionetelor, cât de diferiţi dar egali sunt şi cât de mult şi-au îmbogăţit cunoştinţele.
Au construit împreună o marionetă uriaşă, care prin intermediul prieteniei lor trainice a luat viaţă.
Au rămas prietene şi aşteaptă cu nerăbdare să-şi trimită felicitări de Crăciun, desigur tot prin intermediul marionetelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici astept parerile, sfaturile sau apreciarile voastre!