marți, 10 iulie 2012

Jocuri de vacanta


1.,,În  căutarea comorii”
          Copiii se constituie în grupuri. Primesc câte un mesaj secret în care sunt indicate direcţiile şi distanţele pe care urmează să le parcurgă. Mesajul poate conţine, de exemplu, următoarele date: ‚,poarta terenului de fotbal dreapta-127” , ,‚fag-răsărit- 227” etc. Prima indicaţie este punctul de reper, al doilea direcţia, al treilea numărul de paşi. Comoara revine jucătorilor care ajung primii la ea.

2. ‚,Lupta cifrelor”
          Jucătorii se răspândesc într-un teren cu vegetaţie bogată. După cinci minute de la plecarea din locul stabilit, fiecare îşi agaţă pe tricou un număr alcătuit din trei cifre. Apoi începe întrecerea. Jucătorii se târăsc printre copaci. Fiecare îndeplineşte o dublă misiune:
  • Încearcă să descifreze şi să consemneze cât mai multe numere prinse pe tricoul adversarilor;
  • Se ascunde în aşa fel, încât numărul pe care-l poartă să nu poată fi citit de adversar.
            Se acordă un timp fix (15 min). După semnalul de încetare ( conducatorului), participanţii ascund numerele pe care le-au purtat.
           Rezultatele se stabilesc astfel: se face diferenţa dintre numărul cifrelor citite de pe tricourile adversarilor şi cele descifrate de concurenţi. Câştigă jucătorul care înregistrează cel mai mare punctaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aici astept parerile, sfaturile sau apreciarile voastre!